eur:
389.73
usd:
362.76
bux:
68131.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A fogyókúra nem segít az óriáscsecsemőkön

A túlsúlyos nők nagyobb eséllyel hoznak világra óriáscsecsemőket - ezt eddig is tudták az orvosok. Egy kutatásból kiderült, hogy ezen nem segít a teherbe esés előtti fogyókúra - éppen ellenkezőleg: növeli annak az esélyét, hogy a baba túl nagy súllyal születik.

A New Brunswick-i orvosi egyetem kutatói 146 ezer nő esetét vizsgálták meg; valamennyien két gyermeket szültek. Megállapították, hogy azok a nők, akinek a súlya a terhesség előtt normális volt, a legkisebb eséllyel adtak életet túlsúlyos babáknak.

Nem meglepően a túlsúlyos anyák nagy eséllyel szültek túlsúlyos babákat. Ezt a veszélyt azok sem kerülték el, akik a második terhességük előtt lefogytak. Ez pedig azt jelenti, hogy a nők elhízásának hosszú távú következményei vannak a terhességre - vonták le a következtetést a kutatók.

Ha a baba súlya túl nagy, akkor jobban veszélyezteti őket a szülési trauma, és nagyobb valószínűséggel kell alkalmazni a császármetszést. A túlsúlyos nők hetven százalékkal nagyobb eséllyel szülnek túlsúlyos babákat.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×