eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"Nem juthat a betéthez, mert Ön halott"

Bocsánatot kért a bank attól az idős hölgytől, aki nem vehette fel a pénzt a számlájáról, mert halottnak nyilvánították.

Kilenc hónapos vita után annyit ért el a 77 éves Mary Welsby, hogy bocsánatot kért tőle a bank, amiért zárolták a számláját. 3000 fontos (1,1 millió forintos) betétjét azonban csak később kapja meg - igaz, akkor kártérítést is fizetnek majd neki.

A brit asszony kis híján szívrohamot kapott, mikor a bankpénztáros közölte vele: "Nem is tudom, hogyan mondjam meg, de az adataink szerint Ön halott, asszonyom!"

"Azt hittem, elájulok. 77 éves vagyok, özvegy, azt sem tudom, hogyan értem haza. De azt tudom, miért nem adják vissza a pénzemet: mert elköltötték" - mesélte az idős hölgy.

Mary Welsbyt áprilisban "nyilvánította halottnak" a bank. Május 11-én felhívták, hogy bocsánatot kérjenek, és biztosították, hogy kivizsgálják az ügyet.

Két héttel később kapott egy újabb levelet, amelyben figyelmeztették, hogy a vizsgálat négy hétig tart majd. Majd június 23-án egy újabbat, amely szerint "valószínűleg nem érti a problémát".

A hölgy végül kénytelen volt a BBC-hez fordulni. A közszolgálati csatorna közbenjárására a bank azt ígérte: kárpótolja Mary Welsby-t.

Az eset azért érdekes, mert egy bank sem kezelhet halottként valakit, amíg a rokonok be nem mutatják a halotti bizonyítványt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×