eur:
392.59
usd:
365.78
bux:
66850.85
2024. április 26. péntek Ervin

A villányi vagy a tokaji dugó ér többet?

Megnyílt az első magyar bortőzsde. A név mögött egy játék áll, amelynek azonban komolya célja: a magyar borok forgalmának növelése.

Négyszer négyhetes időszakban rendezünk egy játékot, amely a borról szól, és amellyel szeretnénk a magyar borok eladást növelni. Ezen a tőzsdén nem papírokkal, szép nyomtatott részvényekkel, hanem dugókkal lehet kereskedni - mondta az InfoRádió Borbarát című műsorában a Gundel étterem üzletigazgatója.

Kozma Kálmán közölte: a borvendéglő borlapján 16 borvidéket mutatnak be, mindegyiknek van induló árfolyama, amely a borok népszerűsége alapján változik.

A játékosok kapnak egy induló pakettet, amely tíz dugóból áll. Ehhez a fogyasztással újabbakat gyűjthetnek, majd kereskedhetnek is egymás között. Egységnyi fogyasztás után járnak az új dugók.

A borvidékek induló árfolyamát az határozza meg, hogy a területről hány fajta itallal rendelkezk az étterem, illetve azokból mennyi fogy.

A viszonylag csöndesebb, februári időszakban szeretnénk egy kicsit megmozgatni a forgalmat. A negyedik hét végére ki fog derülni, hogy melyik borvidék árfolyama a legmagasabb, és az lesz a kvázi legnépszerűbb - mondta az igazgató.

Kozma Kálmán közölte, hogy a játékot az nyeri, aki ennek a területnek a dugóiból a legtöbbel rendelkezik. Nyereményként kap egy kartonnyit a borvidék boraiból.

Villány és Tokaj nagy előnnyel indul, de a Balaton-felvidék és Boglár is nagyon szépen jön fölfelé - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×