eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Forrás: Főügyészség

Gázpisztollyal lőttek rendőrökre

A lövöldözés előtt azt kiabálta, hogy öngyilkos lesz. Nem lett az, és nem is sérült meg senki.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint gáz-riasztó fegyverrel lőtt a rendőrök és mentősök felé.

Egy férfi 2024. március 20-án bejelentést tett a rendőrségre arról, hogy fia a Pest vármegyei otthonukban betörte a ház egyik ablakát és öngyilkossági szándékát hangoztatta. A bejelentésre a városi rendőrkapitányság járőrei és az Országos Mentőszolgálat esetkocsija érkezett a helyszínre - írta közleményében az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban és vélhetően különböző gyógyszerek hatása alatt lévő negyvenes éveiben járó férfi a rendőri intézkedésnek nem vetette alá magát, és a lakásból – a korábban általa kitört ablakon keresztül – egy gáz-riasztó fegyverrel az ingatlant 3-4 méterre megközelítő rendőrök és mentősök irányába lőtt, miközben távozásra szólította fel őket.

A férfi a ház ajtaján kilépett, és a rendőri intézkedést tovább akadályozva mintegy 5-8 méter távolságból újabb három lövést adott le a két rendőr felé. Az elkövető ezután megindult a hivatalos személyek irányába, és a fegyverrel hadonászva, többször is követelte tőlük, hogy „takarodjanak”. A rendőrök és a mentősök a lövésektől nem sérültek meg.

A férfi visszament a házba és - a gyanú szerint - a fürdőszoba ajtaját magára zárva kísérelte meg kivonni magát a rendőri intézkedés alól, mire a rendőrök betörték a fürdőszoba ajtaját és vele szemben gázspray-t, majd testi kényszert alkalmaztak.

A nyomozó ügyészség őrizetbe vette az elkövetőt, gyanúsítottként hallgatta ki, majd indítványozta letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×