eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Concept de la prison et de la privation de liberté avec la lumière du jour qui éclaire l’intérieur d’une cellule au travers des barreaux de la fenêtre.
Nyitókép: Pict Rider/Getty Images

Súlyosabb büntetést kérnek a Mini Hungary Park félmilliárdos csalóira

Az elsőfokú ítélet szerint a történelmi Magyarország híres épületeit makettek formájában bemutató park megvalósítása során az elkövetők állandó finanszírozási problémával küzdöttek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetések súlyosítását indítványozta a Mini Hungary Park megvalósítása során elkövetett szabálytalanságok miatt indult bűnügyben.

A vádirat szerint az elkövetők állandó finanszírozási problémáikat úgy próbálták áthidalni, hogy olyan maketteket is készre jelentettek, amelyek valójában még nem készültek el. A vádlottak célja az volt, hogy az összesen több mint

512 millió forintos támogatási összeg minél nagyobb részét idő előtt megszerezzék.

Az elsőfokú bíróság a projekt megvalósításában részt vevő személyeket költségvetési csalás bűntettének kísérlete miatt felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélte. Továbbá azt a két férfit, akik a bűncselekmény elkövetését az általuk vezetett gazdasági társaság felhasználásával valósították meg, több évre eltiltotta a gazdasági társaság vezető tisztségviselői foglalkozástól is.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett és valamennyi elkövető terhére súlyosabb, végrehajtandó szabadságvesztést, valamint a közügyektől való eltiltás kiszabását indítványozta. Ugyanakkor a védelem a vádlottak felmentését, vagy a legalább a kiszabott büntetés enyhítését kérte a másodfokú bíróságtól.

Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×