eur:
390.99
usd:
366.93
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Unsplash.com

Felmentették a vád szerint barátnőjét felgyújtó férfit

A Pécsi Ítélőtábla ítélete jogerős, a táblabíróság közleménye szerint bizonyíthatóság hiánya miatt született a döntés.

A vádhatóság szerint a nő két és fél évvel ezelőtt jelentette be szakítási szándékát a férfinak, aki azonban folytatni akarta a kapcsolatot, emiatt többször is vita alakult ki köztük - írja a 24.hu. A férfi aznap is a nőnél tartózkodott, ismét vita robbant ki köztük mert a barátnője el akarta hagyni. Reggel a férfi elment, majd ismeretlen helyről gázolajat szerzett. Mivel nem tudta elfogadni a szakítást, elhatározta, hogy végez a nővel.

Visszatért, és az ajtó előtt álló sértettet lelocsolta a gázolajjal, majd öngyújtóval meggyújtotta a ruházatát

- áll a vádiratban.

A nő felsőruházata lángra kapott, a férfi pedig megpróbálta megakadályozni, hogy elolthassa azt. A sértettnek végül sikerült berohanni a lakásba és eloltotta égő ruháját, majd megkérte a férfit, hogy hívja át a barátnőjét. A férfi ennek eleget tett, a barátnő pedig, mikor észlelte a sértett égési sérüléseit, kórházba vitte őt.

Testének 35 százaléka égett meg, állapota életveszélyesnek minősült, gyógyulási ideje 4-6 hónapra volt tehető, maradandó hatásokkal.

Első fokon az eljáró Szekszárdi Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a férfit, a vád előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette volt. Az ítélet ellen bejelentett ügyészi fellebbezés folytán a Pécsi Ítélőtábla másodfokon helybenhagyta azt, így jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×