eur:
389.68
usd:
363.57
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

Egy kisbusz megpróbálta durván újraértelmezni a gyorsforgalmi út fogalmát Ferihegynél

A XVIII. kerületi rendőrök nem hiába tartottak közlekedésbiztonsági ellenőrzést a ferihegyi úti gyorsforgalmi úton.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2023. augusztus 21-én hajnalban a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton tartottak mozgó sebesség ellenőrzést.

A mérés során 2 óra 18 perc körül egy kisbusz a 70 km/h-ás megengedett legnagyobb sebesség helyett

141 km/h-val közlekedett

- írja a police.hu.

Az egyenruhások a járművet megállították, a vezetőjével szemben pedig közigazgatási bírságot és büntetőpontot is alkalmaztak.

A gyorshajtások esetében jelenleg érvényes büntetési szisztéma minimum számítása alapján a kisbusz vezető számára ez a gyorshajtás legalább 6 előéleti büntetőpontba és minimum 90 ezer forint pénzbüntetésbe kerülhetett.

Ausztráliában nagyon sokba kerül a vezetőknek sebességtúllépés

A jelenlegi magyar büntetési tételek nemzetközi összehasonlításban a középmezőnybe tartoznak. Ausztráliában viszont például sokkal szigorúbbak a hatóságok a szabálytalankodó autósokkal szemben. Mint, ahogy arról korábban már beszámoltunk amikor egy ausztrál fiatal 143 km/órával lépte túl a megengedett maximális sebességet, akkor az igazságszolgáltatás nagy árat fizettetett vele. A büntetés következtében nem maradt meg sem az autó, sem a szabadság, sem pedig a jogosítvány.

A megengedett sebesség 110 volt, a sofőr pedig 20 éves. Az autón ráadásul rendszámtábla sem volt, a friss jogosítványos tanulóvezető szervezetében pedig kábítószert is találtak.

Az ítélet:

  • 1 év 5 hónap börtön
  • határozatlan idejű jogsibevonás
  • a Holden Commodore autót be is zúzták, a roncsot fémhulladékként értékesítik, a pénzt egy áldozatsegítő alapítvány kapja.
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×