eur:
390.21
usd:
364.2
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szlovák rendőrök a délnyugat-szlovákiai Aranyosmarót (Zlaté Moravce) térségében történt légi baleset helyszínén 2019. szeptember 29-én. Az előző este gyakorlórepülésen lezuhant a szlovák légierő egyik MiG-29-es típusú harci repülőgépe. A pilóta katapultált, és életben maradt.
Nyitókép: MTI/MTVA/TASR/Lukás Grinaj

Bosszúra készültek az őket igazoltató rendőr ellen

Robbantani akartak a bűnözők.

A rendőrség eljárást indított Peter B. és Roman Č. ellen, akik a gyanú szerint egy rendőr meggyilkolását tervezték – közölte a sajtótájékoztatón Szlovákia országos rendőrfőkapitánya, Hamran István .

A rendőrfőnök közölte, a rendőrt a munkájával összefüggésben akarták meggyilkolni, valószínűleg bosszút akartak rajta állni - írja a Paraméter.

A gyanúsítottakat 25 év vagy életfogytig tartó szabadságvesztés fenyegeti.

A kiszemelt rendőr a nagyszombati rendőrség gyorsreagálású egységének (PMJ) a tagja.

Peter B.-t a keddi Ráchel elnevezésű rendőrségi akció keretében tartóztatták le. A másik gyanúsított, Roman Č.-t már korábban elítélték kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, így ő már börtönben van. Korábban már ötször született ellene ítélet, a kábítószer mellett erőszakos bűncselekmények miatt is.

Jelenleg zajlik a tanúk és a gyanúsítottak kihallgatása. Hamran szerint a gyilkosság indítéka a rendőr a gyanúsítottal szembeni kötelességének megfelelő teljesítése volt.

„Számomra egyenesen megdöbbentő az indíték. Azért akartak meggyilkolni egy rendőrt, mert rendesen végezte a munkáját” – tette hozzá Hamran.

A Tvnoviny.sk korábban arról tájékoztatott, hogy a gyanúsítottak bosszúból robbanószerkezetet akartak a rendőr autója alá tenni, mert gyakran megállította őket. Az út menti területen azt a robbanószerkezetet kereshették, amelyet az egyik gyanúsított még az év elején hajíthatott az árokba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×