eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66890.74
2024. április 25. csütörtök Márk
A kivilágított debreceni Nagyerdei Stadion az avatóünnepség után 2014. május 1-jén.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Fogház és pénzbüntetés a debreceni focidrukkereknek

Futballmeccsen történt rendbontás miatt három szurkolót felfüggesztett fogházbüntetéssel, egyet pedig pénzbüntetéssel sújtott a Debreceni Járásbíróság.

A felfüggesztett fogházon túl egy évre eltiltott három szurkolót őket a Magyar Labdarúgó Szövetség által rendezendő mérkőzések látogatásától a Debreceni Járásbíróság. Korábban az ügyben 42-en tárgyalás mellőzésével jogerősen pénzbüntetést kaptak. A 46 drukker egy futballmérkőzés után jogosulatlanul ment a pályára a debreceni Nagyerdei Stadionban.

A tényállás szerint 2020. június 27-én a több mint kilencezer néző előtt megrendezett futballmérkőzés döntetlen eredménnyel zárult, ennek következtében a debreceni labdarúgócsapat kiesett az első osztályból.

A mérkőzés lefújása után közvetlenül az eredmény miatt csalódott és feldühödött szurkolók a "B" lelátón tartózkodtak. Az ahhoz tartozó egyik menekülőkapu biztonsági mágneszára ismeretlen módon kinyílt, és a szurkolók - köztük az utólag beazonosított 46 férfi - beözönlöttek a pályára.

A rendőrség az eseményekre azonnal reagált és közreműködésükkel helyreállt a rend a stadionban.

A többnyire büntetlen előéletű vádlottakkal szemben a bíróság 2022. április 25-én - tárgyalás mellőzésével - hozta meg a büntetővégzést. Az ügyészség azonban három vádlott esetében tárgyalást kért, további egy vádlott és védője ugyancsak tárgyalás megtartása iránti kérelmet nyújtott be, így akkor csak a többiek, 42 vádlott pénzbüntetése emelkedett jogerőre.

A Debreceni Járásbíróság szerdán három vádlottat 7 hónap, illetve 10-10 hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt, egy vádlottat 200 ezer forint pénzbüntetéssel sújtott. Ezen felül egy évre eltiltotta őket a Magyar Labdarúgó Szövetség által rendezendő labdarúgó-mérkőzések látogatásától.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a döntést tudomásul vette, a vádlottak és védőik három nap gondolkodási időt tartottak fenn - közölte a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×