eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A paksi Szélpál Norbert (b) és a debreceni Adenji Babatunde a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC – Paksi FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. június 27-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Kipattant egy mágneszár - ez vezetett majdnem tragédiához a debreceni stadionban

Idősebb Képíró János, a Loki-Paks NB I-es futballmeccs főrendezője szerint nem rendezői hiányosság vezetett a szurkolók bedőléséhez a pályára.

A hétvégi Debrecen-Paks OTP Bank Liga zárófordulós mérkőzésen (1-1) eldőlt, a Debrecen búcsúzik a labdarúgó-élvonaltól. A mérkőzés végén azonban szurkolók rohantak a pályára vadonatúj stadionban, ami számos kérdést felvet.

Az InfoRádió által megkeresett idősebb Képíró János, aki a meccs főrendezője volt, úgy értékelt, rendezési hiba nem történt Debrecenben, de a rendőrség megkezdte a befutó szurkolók beazonosítását. Szerinte az alábbiak szerint zajlottak az események:

"Technikai hiba történt, a B-közép menekülőútjának főkapuját a mágneszár elengedte, így kinyílt a kapu. Abban a sávban egy széles lépcső van, körülbelül 300 szurkoló tartózkodott ott, és a tömeg bezúdult. Arra is figyelni kellett, hogy a menekülőkapu fölötti korláton csimpaszkodó drukkerek ne essenek le. Nagyon balesetveszélyes volt a szituáció. A szurkolók nekitámaszkodtak a kapunak, de arra senki sem számított, hogy ki fog nyílni" - magyarázta idősebb Képíró János, aki a helyszínen volt, de nem dolga a felelőst megnevezni a helyzetért.

Az ajtó befelé, a pálya felé nyílik, ezért

magát a főrendezőt is majdnem agyoncsapta,

mert mindig igyekszik ott tartózkodni, ahol "valami várható".

Arra a kérdésre, hogy az eredmény alakulásából nem lehetett-e következtetni arra, hogy egyesek majd be akarnak futni a pályára a meccs végén, azt mondta, felkészültek erre, ezért is álltak a szektor előtt.

"Sőt, a kapu kinyílásának pillanata előtt két fő leugrott fentről, őket azonnal meg is fogtuk" - ecsetelte.

A játékosoknak - mint mondta még - nem volt veszélyérzetük, csak a mezt akarták velük levetetni,

tettlegesség nem volt,

meg nem ütöttek játékost.

Hogy milyen büntetésre számít a klub? "Mindenki teszi a dolgát, az MLSZ fegyelmi bizottsága is dönteni fog, nem rendezési hiányosság, hanem technikai hiba történt" - értékelt idősebb Képíró János.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×