INFORÁDIÓ
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert

debrecen

paks

labdarúgás

idősebb képíró jános

A paksi Szélpál Norbert (b) és a debreceni Adenji Babatunde a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC – Paksi FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. június 27-én.

Kipattant egy mágneszár - ez vezetett majdnem tragédiához a debreceni stadionban

Idősebb Képíró János, a Loki-Paks NB I-es futballmeccs főrendezője szerint nem rendezői hiányosság vezetett a szurkolók bedőléséhez a pályára.

A hétvégi Debrecen-Paks OTP Bank Liga zárófordulós mérkőzésen (1-1) eldőlt, a Debrecen búcsúzik a labdarúgó-élvonaltól. A mérkőzés végén azonban szurkolók rohantak a pályára vadonatúj stadionban, ami számos kérdést felvet.

Az InfoRádió által megkeresett idősebb Képíró János, aki a meccs főrendezője volt, úgy értékelt, rendezési hiba nem történt Debrecenben, de a rendőrség megkezdte a befutó szurkolók beazonosítását. Szerinte az alábbiak szerint zajlottak az események:

"Technikai hiba történt, a B-közép menekülőútjának főkapuját a mágneszár elengedte, így kinyílt a kapu. Abban a sávban egy széles lépcső van, körülbelül 300 szurkoló tartózkodott ott, és a tömeg bezúdult. Arra is figyelni kellett, hogy a menekülőkapu fölötti korláton csimpaszkodó drukkerek ne essenek le. Nagyon balesetveszélyes volt a szituáció. A szurkolók nekitámaszkodtak a kapunak, de arra senki sem számított, hogy ki fog nyílni" - magyarázta idősebb Képíró János, aki a helyszínen volt, de nem dolga a felelőst megnevezni a helyzetért.

Az ajtó befelé, a pálya felé nyílik, ezért

magát a főrendezőt is majdnem agyoncsapta,

mert mindig igyekszik ott tartózkodni, ahol "valami várható".

Arra a kérdésre, hogy az eredmény alakulásából nem lehetett-e következtetni arra, hogy egyesek majd be akarnak futni a pályára a meccs végén, azt mondta, felkészültek erre, ezért is álltak a szektor előtt.

"Sőt, a kapu kinyílásának pillanata előtt két fő leugrott fentről, őket azonnal meg is fogtuk" - ecsetelte.

A játékosoknak - mint mondta még - nem volt veszélyérzetük, csak a mezt akarták velük levetetni,

tettlegesség nem volt,

meg nem ütöttek játékost.

Hogy milyen büntetésre számít a klub? "Mindenki teszi a dolgát, az MLSZ fegyelmi bizottsága is dönteni fog, nem rendezési hiányosság, hanem technikai hiba történt" - értékelt idősebb Képíró János.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó hang

Debreceni főrendező - id. Képíró János
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018