eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Fotó: rendőrségi videó.

Szórták a rendőrök a büntetéseket két fontos kerületben

Félnapos közlekedési ellenőrzést tartottak a rendőrök a XIII. és XIV. kerületben. Autósok tucatjait büntették meg, de volt, akiket el sem engedtek.

A szeptember 29-én 9 órától 18 óráig tartott közlekedési ellenőrzés fő célja a közlekedés biztonságának javítása, és a másokra veszélyt jelentő közlekedők kiszűrése volt - áll a rendőrség közleményében.

Ennek keretében még a segédmotorokra is utaztak. Egy helyszínre telepített eszközzel

a rendszám nélküli segédmotorkerékpárok teljesítményét is mérték,

mely öt esetben haladta meg a megengedett értéket. A szabálytalan vezetőkkel szemben feljelentést tettek.

A rendőrök három embert fogtak el: az egyik sofőrt járművezetés bódult állapotban, a másikat járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény gyanúja miatt, a harmadik járművezetőt pedig azért, mert két elfogatóparancs is érvényben volt ellene.

Az egyenruhások két embert engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt állítottak elő, illetve további 25 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást. Volt, aki forgalomból kivont járművel közlekedett, vagy autóját engedély nélkül átalakította, illetve azt kötelező felelősségbiztosítás nélkül használta. A rendőrök a feljelentés mellett kilenc esetben a járművek forgalmi engedélyét is elvették.

Az akció során további 41 járművezetővel szemben helyszíni bírságot, illetve 18 járművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Egy taxisofőrrel szemben közigazgatási feljelentéssel éltek, mert a jármű nem megfelelő műszaki állapotán túl Budapesten nem is vehetett volna fel utast,

ráadásul a sofőr személytaxi vezetői igazolványa is lejárt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×