eur:
389.14
usd:
363.49
bux:
68169.45
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége/Facebook

Felborította az előtte haladót, majd megállás nélkül továbbhajtott – videó

Három év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A vád szerint a 49 éves nő 2022 márciusában az M1-es autópályán haladt Ausztriából Győr irányába. Mosonmagyaróvár térségében járt, amikor utolérte az előtte szabályosan haladó, 71 éves sértett hölgy által vezetett járművet. A vádlott figyelmetlensége miatt nem mérte fel jól az előtte haladó sebességét, a jármű hátuljának ütközött, kilökte az árokba, ahonnan a sértett autója visszaperdült az úttestre, és oldalára borulva állt meg.

A vádlott a történteket követően nem állt meg a helyszínen, nem győződött meg az általa okozott baleset következményeiről, hanem folytatta útját.

A balesetben a sértett könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Győri Járási Ügyészség a terhelt ellen segítségnyújtás elmulasztása minősített esete miatt emelt vádat, mely cselekményért három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság tiltsa el a közúti járművek vezetésétől is – olvasható az ügyészség oldalán.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×