INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

támadás

augusztus 20.

tek

letartóztatás

hivatalos személy elleni erőszak

Rendőrök elleni támadást szervezett augusztus 20-ára – videó

Rendőrök elleni támadást szervezett augusztus 20-ára – videó

Infostart

A bíróság egyetértett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség letartóztatásra irányuló indítványával.

A megalapozott gyanú szerint egy Bács-Kiskun megyei férfi azt tervezte, hogy a Szent István-napi közterületi rendezvények biztosításában résztvevő rendőrök ellen követ el társaival erőszakos cselekményeket Budapesten – tájékoztatott a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ennek érdekében a 34 éves férfi 2022. augusztus 16-án üzenetküldő alkalmazásban hozott létre egy – mintegy kétszáz főt számláló – csoportot azzal a céllal, hogy a hivatalos személyek elleni erőszakos bűncselekmények elkövetésére hívjon fel, a bűncselekmények elkövetését megszervezze, illetve ahhoz társakat toborozzon.

Az elkövető a rendőrök elleni támadáshoz szükséges eszközöket – így gázsprayt, gázöngyújtó töltőgázt, illetve különböző kiszerelésű pirotechnikai eszközöket – is beszerzett.

A nyomozó ügyészég a férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közreműködésével beazonosította, majd a Terrorelhárítási Központ segítségével őrizetbe vette és hivatalos személy elleni erőszak előkészületének vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Az ügyészség a 2022. augusztus 19-én tartott több helyszínt érintő összehangolt bűnügyi akcióban a Készenléti Rendőrség segítségével az elkövető lakásán végrehajtott kutatás alkalmával – informatikai eszközök mellett – különböző pirotechnikai eszközöket foglalt le. Az elkövető által külföldről rendelt nagy teljesítményű petárdák éppen a kutatás idején érkeztek meg.

A bíróság az ügyészség indítványára a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatását 2022. augusztus 21-én – arra figyelemmel, hogy fennáll a bizonyítás megnehezítésének veszélye – egy hónapi időtartamra elrendelte. A döntés ellen a gyanúsított – aki egyébként tagadta a bűncselekmény elkövetését – és védője fellebbezést jelentett be.

A nyomozó ügyészség a csoport tagjai közül még egy 35 éves férfit hallgatott ki gyanúsítottként, aki a cselekmény elkövetését elismerte. A férfi szabadlábon védekezik.

Az elfogásról készült videó itt érhető el:

Nyitókép: YouTube
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018