eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: pixabay.com

Karóval a bozótvágó ellen – majdnem a füle bánta

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság miatt emelt vádat egy helybéi ellen.

A vádirat szerint egy kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja – 2021. május 4-én munkából hazatérve észlelte, hogy házának ablakát, bejárati ajtaját, továbbá a kerítést valaki megrongálta és emiatt dühös lett. Rövidesen mindezt a szomszédon – az ügy sértettjén – kérte számon, aki erre szidalmazni, sértegetni és provokálni kezdte őt – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.

Hangos szóváltásuk közben a vádlott magához vett egy 58 centis bozótvágót és elindult a háza előtti utcaszakaszon tartózkodó szomszédja felé. Ő ijedtében, védekezésként elkezdett egy fa karóval hadonászni. A vádlott ezt támadásként értékelte, ezért a bozótvágóval a sértett felé csapott és ennek során megvágta a bal fülét, ami ettől erősen vérezni kezdett. A szomszéd ekkor a kezében lévő karót eldobta és beszaladt a házába.

A sértett az arcán és a fülén nyolc napon belül gyógyuló, hosszanti, metszett sérülést szenvedett, azonban a bozótvágó kés akár a fülét is levághatta volna. Ennek elmaradása csupán a véletlenen múlott. A vádlott bozótkéses támadása alkalmas volt arra, hogy másokban félelmet, riadalmat váltson ki – olvasható.

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×