INFORÁDIÓ
2022. június 27. hétfő
László

rendőrség

nyomozó

díler

drog

kábítószer

Egyéves gyermek mellett intézték a drogügyleteket

Egyéves gyermek mellett intézték a drogügyleteket

Infostart

A nyomozók három embert kaptak el, és nagy mennyiségű kábítószer akadt a horogra.

A rendőrség egy 37 éves budapesti férfivel szemben kezdett nyomozni, akiről olyan hírek terjedtek el, hogy Szerbiából származó drogot raktároz. Az információ valósnak bizonyult, ugyanis amikor az NNI miskolci egysége hétfőn fővárosi lakásában elfogta, közel 50 kg kábítószert találtak nála. A toxikológus szakértő szerint a lefoglalt anyagok közül 39 kg olyan marihuánát tartalmazott, mely egy prekurzor vegyülettel volt átitatva, így új pszichoaktív anyagnak minősül. Ezen felül 9 kg hasist azonosított a szakértő, és találtak még a nyomozók amfetamint, valamint kábítószer fóliázására és csomagolására alkalmas gépet is.

P. Igor abban a lakásban porciózta és árusította a drogot, amiben 23 éves feleségével, valamint 1 éves és 16 éves lányaival együtt élt. Volt, hogy a kábítószert nagy tételben adta tovább a kereskedői hálózatban alatta álló tagoknak. Még saját családjára sem volt tekintettel, a különböző bizniszeket az ő jelenlétükben végezte. Felesége olyan szinten tudott drogügyleteiről, hogy az ő varróhelyiségében, közvetlen egy autóba tehető gyerekülés mellett tárolták a marihuánatömböket.

A pár elfogásának napján ütöttek rajta a nyomozók az egyik díleren is. A 30 éves férfi autójába nem sokkal korábban került bele az a papírdoboz, ami szemeteszsákokba csomagolt drogtömböket rejtett, pont olyanokat, amiket a rendőrök P. Igor lakásán találtak. A marihuánával teli pakkok – azt gondolván, hogy a kábítószerkereső kutyák így nem fognak szagot fogni – pirospaprikával voltak beporozva. A csel azonban nem jött be.

Az autóban, valamint a lakásban talált és lefoglalt kábítószerrel a nyomozók összesen 50 ezer adag drog piacra kerülését akadályozták meg. Ennek feketepiaci értéke közel 150 millió forint. A rendőrök ezen felül lefoglaltak két nagyértékű gépkocsit is.

Mind a három embert jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, és vizsgálják, hogy terhükre róhatók-e más bűncselekmények is. A nő szabadlábon védekezik, míg a két férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatásukat - olvasható a police.hu-n.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

Vlagyimir Putyin elutazik

Az orosz elnök a jövő héten Tádzsikisztánba és Türkmenisztánba látogatva az ukrajnai háború...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018