INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

visszaeső

fegyház

fővárosi főügyészség

emberölés

Law and order concept. Handcuffs, gavel on book on a wooden background, top view

Másodszor kaphat életfogytiglanit

Infostart

Ismételten életfogytig tartó büntetést indítványoz az ügyészség egy különös visszaeső vádlott bűnügyében.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása alapján 2021 márciusában emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség az ellen a jelenleg 57 éves, többszörösen büntetett férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt, akit korábban emberölés bűntette miatt 1999. évben életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtottak.

A vádlott a feltételes szabadságra bocsátása ideje alatt 2020 nyarán, Dunakeszin egy szívességi használatra átadott lakókocsiban szóváltást követően fejbe rúgta és szívtájékon szúrta a munkakerülő életmódot folytató férfi ismerősét. A támadást követően a sértettet magára hagyta, aki orvosi segítséget nem kért, mert ittas állapota miatt elaludt. Mentőt másnap az őt felkereső szociális munkás hívott. A sértett sérüléseiből a gondos orvosi ellátást követően felépült.

A Budapest Környéki Törvényszék 2022. március 16-án kihirdetett ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, amelyért őt 16 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A határozat ellen az ügyész a vádlott terhére, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása érdekében, a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezéssel egyetértve, indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a vádlottat sújtsa életfogytig tartó szabadságvesztéssel és őt zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A vádlott a másodfokú eljárás lefolytatását letartóztatásban várja.

Nyitókép: Rawf8/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018