eur:
393.04
usd:
366.24
bux:
66865.68
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Forrás: police.hu

Elvette egy nő táskáját a Batthyány téren, 9 év járt érte – videó

A többszörösen büntetett férfi 2021 októberében egyik éjjel megtámadott egy nőt a Batthyány téren, és erőszakkal elvette a táskáját. A bíróság első fokon 9 év fegyházbüntetésre ítélte.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az ügyben rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Budai Központi Kerületi Bíróságra.

A vád szerint a 39 éves férfi 2021. október 30-án, éjfél után, a Batthyány téri aluljáróban ittasan megszólította a nőt azzal, hogy úgy néz ki, mint a volt felesége. A sértett többször kérte a férfit, hogy hagyja békén, aki azonban követte őt a térre. A téren lévő padnál a férfi megragadta a nő vállán lévő táskát, majd rángatni kezdte, de a sértett azt erősen szorította. A vádlott ekkor megragadta a nő haját, a földre rántotta, majd kétszer megrúgta a combját. A támadáskor a válltáska pántja elszakadt, így azt az elkövető megszerezte. A táskában a sértett mobiltelefonja, bankkártyája, valamint pár ezer forint készpénz volt. A férfi az értékeket zsebre tette, a táskát pedig hátra hagyta. A sértett a bántalmazás következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A vádlottat a rendőrök nem sokkal később a helyszín közelében elfogták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a bíróság a többszörös visszaeső férfit rablás bűntettében bűnösnek mondta ki, és vele szemben 9 év fegyházbüntetést szabott ki. A bíróság ügyészi indítványra - a bűnismétlés veszélye, valamint a kiszabott szabadságvesztés büntetés mértéke miatt is - fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezésééig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×