eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
M. Richárd elsőrendű vádlott az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Meghalt a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd

Második sztrókja már halálosnak bizonyult. A börtönkórházban vesztette életét.

Második sztrókját már nem élte túl a kórházban M. Richárd, a Dózsa györgy úti gázolás elkövetője - írja a Blikk a család tájékoztatására hivatkozva.

A Dózsa György úti, két halálos áldozattal járó baleset okozójaként 3,5 éves szabadságvesztésre ítélt rab fél éven belül a második agyi infarktust kapta.

Szombathelyi börtönéből tavaly decemberben szállították a berettyóújfalui börtönkórházba.

2017 májusában M. Richárd a megengedett 50 km/h-t jelentősen meghaladó sebességgel közlekedett a Dózsa György út belső sávjában a Kassák Lajos utcai kereszteződés felé, hogy ott elsőbbségi helyzetben egyenesen haladjon tovább a Hősök tere irányába. A kereszteződésnél a Vágány utca felől érkező harmadrendű vádlott a forgalomirányító lámpa zöld jelzését követően a Dózsa György útról a kanyar szabályos ívét levágva kívánt bekanyarodni balra, a Kassák Lajos utcába. A kanyarodás megkezdése előtt nem észlelte az M. Richárd által vezetett jármű közeledését, folytatta a kanyarodást, így az elsőrendű vádlott gépjárművével – fékezése ellenére – nekiütközött a balra kanyarodó személygépkocsinak. Az ütközés miatt mindkét jármű felborult és a járdára sodródott, valamint a trolibusz megállóban három gyalogost el is ütött.

A baleset következtében a harmadrendű vádlott által vezetett jármű két utasa életét vesztette, maga pedig életveszélyesen megsérült.

M. Richárd, valamint az elgázolt gyalogosok könnyű sérüléseket szenvedtek.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×