eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt.
Nyitókép: Mónus Márton

Újabb ügyben állt bíróság elé M. Richárd

A vád szerint a férfi pénzért akarta visszaszerezni a jogosítványát

Vesztegetési ügyben hallgatták ki vádlottként a Dózsa György úti baleset miatt elítélt M. Richárdot – írta a hétfői tárgyalásról beszámoló 24.hu.

M. Richárd vezetői engedélyét 2016 tavaszán vonták be, mert a büntetőpontjai elérték a 18 pontos határt. Utánképzési programot kellett volna teljesítenie, ám az ügyészség szerint ezen nem kívánt részt venni, hanem – egy közvetítőn keresztül – megkereste a harmadrendű vádlottat, K. Bálint Zsoltot, akiről úgy tudta, „hamis vezetői gyakorlatot igazoló dokumentumot” tud készíteni.

A vádirat szerint ezen a találkozón M. Richárd azt mondta, hogy bármekkora összeget hajlandó fizetni azért, hogy a vezetői engedélyét soron kívül, vizsga nélkül visszaszerezhesse. K. Bálint ezután közvetítőként fellépve találkozott egy barátjával, Sz. Márton Krisztiánnal – ő az eljárás másodrendű vádlottja –, aki egy vezető beosztású rendőrre és a vizsgaközpontban dolgozó ismerősére hivatkozva azt ígérte, hogy 600 ezer forintért segít.

A vád szerint M. Richárd a közvetítőn keresztül 300 ezer forintot adott azért, hogy a meg nem nevezett személyek a hivatali kötelességük és a jogszabályi rendelkezések megszegésével járjanak el az érdekében úgy, hogy az előírt kötelezettségeket ne kelljen teljesítenie és a jogosítványát visszaszerezze.

K. Bálint 2017 januárjában a Mozaik utcai vizsgaközpontban bejelentette M. Richárdot a programot lezáró vizsgára, de a férfi nem jelent meg a vizsgán, mert a közvetítővel együtt azt hitték, hogy az szükségtelen.

M. Richárd 2017. május 15-én, jogosítvány nélkül autózva okozta a Dózsa György úti balesetet, amiben ketten meghaltak - ezért később jogerősen 3 és fél évre ítélték.

A tárgyaláson azt mondta: elképzelhetőnek tartja, hogy K. Bálint elment helyette vizsgázni, de ő nem kérte erre. Azt állította, hogy nem a jogtalan ügyintézés céljából adott pénzt, hanem azért, hogy ezzel segítse meggyorsítani a bürokratikus folyamatokat. Azt tagadta, hogy 300 ezer forintot adott volna.

Sz. Márton vallomásában az szerepel, hogy tudomása szerint minden alkalommal K. Bálint ment vizsgázni M. Richárd helyett, és pótvizsgáznia is kellett. Szerinte K. Bálint egymillió forint körüli összeget kaphatott – ezt M. Richárd visszautasította.

K. Bálint ügyvédje azt mondta a portálnak, hogy ügyfele be fogja ismerni a bűnösségét, és el fogja fogadni az ügyészség által kért két év felfüggesztett szabadságvesztést.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×