eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
M. Richárd (k) távozik a Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületéből 2017. augusztus 21-én. A bíróság elrendelte a házi őrizetét a férfinak, aki a gyanú szerint 2017. május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül autójával a Dózsa György úton halálos közúti balesetet okozott. Két ember életét vesztette, ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg, miután két gépjármű összeütközött és az egyik a közeli trolibuszmegállóba csapódott.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Büntetőeljárást indítottak M. Richárd halálának ügyében

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomoznak, gyanúsítotti kihallgatás még nem volt.

Büntetőeljárást indított az ügyészség M. Richárd ügyében, miután a Dózsa György úti baleset miatt három és fél év fogházra ítélt férfi jogi képviselője feljelentést tett az év elején azért, mert az akkor még börtönben tartózkodó ügyfele szerinte nem részesült megfelelő egészségügyi ellátásban a tavaly decemberi sztrókja után – írja a 24.hu.

M. Richárdot válságos állapotban vitték tavaly év végén a berettyóújfalui börtönkórházba – emlékeztet a cikk –, áprilisban ismét agyvérzést kapott, majd múlt hét közepén folyamatosan romlani kezdett az állapota és annyira felszökött a láza, hogy azt a gondos kezelés ellenére sem tudták levinni az orvosok. Ezt már nem bírta el a férfi szervezete és múlt csütörtökön este meghalt.

A 24.hu-nak a Központi Nyomozó Főügyészsége szóvivője, Kovács Katalin azt a tájékoztatást adta, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomoz a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség. Az eljárásban gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, és újabb feljelentés sem érkezett az ügyészségre a férfi halála után.

Felidézik, hogy január végén Mocsai Gergely, M. Richárd ügyvédje arról beszélt a Fókuszban, hogy szenteste napján a sztrókja után megvizsgálták ugyan a férfit, de aztán egy napig feküdt a cellájában orvosi ellátás nélkül. Az őt egy vesztegetési ügyben képviselő Jován László ügyvéd szerint a sorozatos mulasztások miatt halt meg a nyolcvan kilót fogyó ügyfele. Azt állítja, az első sztrókját követően az orvosi szakvélemény azt állapította meg, hogy jó eséllyel felépül M. Richárd, ha szakszerű ellátást kap. Elmondása alapján a gondot az okozta, hogy

a három alapbetegségre szedett gyógyszerét nem hangolták össze az újjal.

M. Richárd élettársa a Fókuszban azt mondta, hogy a férfinek szívbillentyűműtétje volt, emiatt kötelező kontrollra járt hathavonta, ilyenkor állították be a gyógyszereit. Tudomása szerint erre tavaly január 18. óta nem került sor. Mint mondta, párja emellett szteroidfüggőségben és mellékvesekéreg-elégtelenségben is szenvedett, de problémái voltak a prosztatájával is, és csak egy speciális berendezéssel tudott aludni az alvászavara miatt.

A büntetés-végrehajtás a 24.hu megkeresésére visszautasította a vádakat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×