INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

holttest

súlyosítás

ügyészség

tatabánya

bűnpártolás

Segített párjának egy holttest eltüntetésében

Infostart

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a másodfokú bíróság súlyosította annak a nőnek a büntetését, aki segített élettársának egy holttest eltüntetésében.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi a sértett Tatabánya külterületén található lakóhelyét újította fel. Az idős férfi nem volt megelégedve a munkával, ezért sértegetni, szidalmazni kezdte a férfit. Ő erre dühös lett, nagy erővel kétszer megütötte a munkaadóját, aki a földre zuhant. A sértett megfenyegette a támadóját, hogy hívja a rendőrséget, ekkor a férfi egy rozsdás szögvassal kétszer megütötte a sértett tarkóját. Az áldozatnak az agykoponya csontja többszörösen eltörött az ütésektől, a helyszínen azonnal meghalt. Olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy életét nem lehetett volna megmenteni.

A férfi ezután telefonon odahívta élettársát, felmosták a vértócsát, átkutatták a sértett ruházatát, gépkocsiját. A férfi két mobiltelefont és több százezer forintot talált a sértettnél, amit magához vett. Ezt követően az élettársak a holttestre zsákot húztak, s gépkocsival a sértett egyik tanyájára szállították. Ott szemétgödörbe dobták a testet, a férfi gázolajjal meglocsolta, felgyújtotta, végül földet lapátolt rá – olvasható a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A Tatabányai Törvényszék a férfit emberölés bűntette és kifosztás bűntette miatt 15 év börtönbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, vele szemben 260 000 forint vagyonelkobzást rendelt el. A nőt bűnpártolás bűntette miatt 6 hónap börtönbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Győri Ítélőtábla a Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyetértett. A férfi büntetését helybenhagyta, a nő büntetését 10 hónapra súlyosította.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018