eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Segített párjának egy holttest eltüntetésében

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a másodfokú bíróság súlyosította annak a nőnek a büntetését, aki segített élettársának egy holttest eltüntetésében.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi a sértett Tatabánya külterületén található lakóhelyét újította fel. Az idős férfi nem volt megelégedve a munkával, ezért sértegetni, szidalmazni kezdte a férfit. Ő erre dühös lett, nagy erővel kétszer megütötte a munkaadóját, aki a földre zuhant. A sértett megfenyegette a támadóját, hogy hívja a rendőrséget, ekkor a férfi egy rozsdás szögvassal kétszer megütötte a sértett tarkóját. Az áldozatnak az agykoponya csontja többszörösen eltörött az ütésektől, a helyszínen azonnal meghalt. Olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy életét nem lehetett volna megmenteni.

A férfi ezután telefonon odahívta élettársát, felmosták a vértócsát, átkutatták a sértett ruházatát, gépkocsiját. A férfi két mobiltelefont és több százezer forintot talált a sértettnél, amit magához vett. Ezt követően az élettársak a holttestre zsákot húztak, s gépkocsival a sértett egyik tanyájára szállították. Ott szemétgödörbe dobták a testet, a férfi gázolajjal meglocsolta, felgyújtotta, végül földet lapátolt rá – olvasható a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A Tatabányai Törvényszék a férfit emberölés bűntette és kifosztás bűntette miatt 15 év börtönbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, vele szemben 260 000 forint vagyonelkobzást rendelt el. A nőt bűnpártolás bűntette miatt 6 hónap börtönbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Győri Ítélőtábla a Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyetértett. A férfi büntetését helybenhagyta, a nő büntetését 10 hónapra súlyosította.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×