eur:
393.83
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Woman judge hand holding gavel to bang on sounding block in the court room.
Nyitókép: Nathaphat/Getty Images

Közmunkára ítélhetik a Momentum rendezvényén pofozkodó férfi

A 48 éves vádlott egy tavaly októberi sajtótájékoztatón hangoskodott, szitkozódott, majd több politikust is megpofozott.

2021. október 11-én délután a Momentum a II. kerület, Széll Kálmán térnél tartott sajtótájékoztatót. A vádlott a sajtótájékoztatót többször is kiabálással, illetve hangos szidalmazással zavarta meg. Amikor a párt egyik elnökségi tagja felszólította, hogy ne zavarja a rendezvényt, a vádlott válaszul megpróbálta megütni a politikust, aki azonban maga elé emelte a karját, ezzel az ütést elhárította. Ezt látva, a párt sajtóreferense is felszólította a vádlottat, hogy fejezze be ezt a viselkedést, amire a vádlott tenyérrel megütötte őt.

Később a vádlott – továbbra is szitkozódva – még felrúgott egy mikrofonállványt is, majd ezután kis időre elhagyta a helyszínt. Amikor befejeződött a sajtótájékoztató, visszament a rendezvény helyszínére, és a párt elnöki tisztségéről leköszöntő politikust is arcon ütötte.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a bántalmazások során senki sem szenvedett orvosi ellátást igénylő sérülést. A fővárosi rendőrök néhány órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, majd a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai segítségével még aznap este II. kerületi lakásán elfogták. A

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 48 éves férfit garázdasággal vádolja, és vádiratában most arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, így a vádlottal szemben büntetővégzéssel, közérdekű munka büntetést szabjon ki – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×