eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Close-up Of Male Judge In Front Of Mallet Holding Documents
Nyitókép: AndreyPopov/Getty Images

Bírók és ügyészek megölésével fenyegetőzött

A főügyészség emberölés előkészülete, kábítószer birtoklása és zaklatás miatt emelt vádat.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy 41 éves oroszlányi férfi ellen, aki bírók, ügyészek és rendőrök megölésével fenyegetőzött, mert azt hitte, hogy a vele szemben eljáró hatóságok meg akarják fosztani vagyonától – közölte a főügyészség hétfőn.

Borbély Veronika sajtószóvivő-helyettes tájékoztatása szerint a mentális problémákkal küzdő, személyiségzavarban szenvedő, rendszeresen kábítószert fogyasztó vádlott 2021 júliusában a fentiekben említett szándékát több alkalommal közölte pártfogójával.

A férfi arról is beszámolt, hogy lőfegyvert, lőszereket vásárolt, és cselekményével arra akarja felhívni a közvélemény figyelmét, hogy a bíróság senkit ne helyezzen gyámság alá.

A vádlott az édesanyját is megöléssel fenyegette. Az férfi ruhájában az őt előállító rendőrök jelentős mennyiségű kábítószert találtak.

A főügyészség emberölés előkészülete, kábítószer birtoklása és zaklatás miatt emelt vádat a férfival szemben és indítványozta, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, feltételes szabadságra helyezés lehetősége nélkül.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×