eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin
Close-up Of Male Judge In Front Of Mallet Holding Documents
Nyitókép: AndreyPopov/Getty Images

Harminc évvel ezelőtti emberölés ügyében döntött a bíróság

Az ítélet nem jogerős.

Egy szír pénzváltó harminc évvel ezelőtti megölése ügyében 12 év fegyházat szabott ki a Fővárosi Törvényszék - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Az eljárás adata szerint 1991 szeptemberében Budapesten, a XIV. kerület egy kietlen részére csalták társai szír pénzváltó ismerősüket, hogy elvegyék tőle az üzletmenetből származó értékeket. A palesztin elkövető összeverekedett a sértettel, majd értékei megszerzése érdekében leszúrta. Az áldozat ruháit átkutatva a tettes ezerhatszáz forintot zsákmányolt. Társai az áldozat autójával távoztak, de a közelben közlekedési balesetet szenvedtek és a rendőrség elfogta őket.

Az emberölés tettese a holttestet egy másik gépjárművel eltüntette a helyszínről, majd

feltehetően külföldre szökött, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik.

A Fővárosi Főügyészség 2021 tavaszán emelt vádat az ügyben, a Fővárosi Törvényszék a mindvégig távollévő palesztin férfit idén januárjában első fokon nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt 12 év fegyházra ítélte és végleg kiutasította Magyarországról.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a védő felmentésért fellebbezett. A szír pénzváltó harminc évvel ezelőtti megölése ügyében indult büntetőper a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon - közölte a fellebbviteli főügyészség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×