eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Close up on an adult black males hand holding a knife
Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images

Fizetés helyett kést rántott a pizzériában

A Fővárosi Törvényszék első fokon 1 év 10 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a terhelt 2019. június 5-én éjjel erősen ittas állapotban bement egy XI. kerületi gyorsétterembe, és pizzát vett. Később ismét visszament pizzát vásárolni, de azt már nem tudta kifizetni. Ekkor a vádlott rátámadt egy 9 cm pengehosszúságú késsel a sértettre, és annak nyaka felé szúrt. A szúrás következményeként a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A dulakodás közben az eladónak sikerült eltolnia magától a vádlottat, aki ekkor elmenekült a helyszínről.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott megbánó magatartását, bocsánatkérését, büntetlen előéletét, a cselekmény kísérleti szakban maradását és az időmúlást. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a hasonló élet elleni bűncselekmények elszaporodottságát, a terhelt ittas állapotát és az éjszakai elkövetési időt.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért és minősítés megváltoztatásáért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős – tájékoztatott a Fővárosi Törvényszék.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×