eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: ugyeszseg.hu

Ámokfutó repesztett olykor 180-nal, 50 kilométeren át menekülve a rendőrök elől - fotók

Január 18-án, Soltvadkerten próbálták megállítani közúti ellenőrzésre a rendőrök, de a sofőr inkább rátaposott a gázra.

Az ügyészség közleményéből az derül ki, hogy a megalapozott gyanú szerint 2022. január 18-án, kora délután, Soltvadkerten a rendőrök – megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használatával – közúti ellenőrzést kezdeményeztek, azonban a gyanúsított az autójával nem állt meg, hanem elhajtott a helyszínről. A férfi menekülése során több KRESZ-szabályt megszegett, és a közúti közlekedésben szabályosan részt vevő gépjárművezetőket többször veszélyeztette.

A férfi néhol 170-180 km/óra körüli sebességgel közlekedve rátért az 54-es számú főútra. Itt

megpróbált leszorítani az útról az üldözésébe bekapcsolódó több rendőrautót, akik a balesetet csak úgy tudták elkerülni, hogy lehúzódtak a gyanúsított gépjárműve elől.

A rendőrök végül az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat lezárva kényszerítették megállításra az elkövetőt. Ekkor az intézkedő rendőrök felszólították a férfit, hogy szálljon ki, amire ő hátramenetben elindult, és a mögötte megálló szolgálati autónak ütközött. A férfi ezt követően is ellenállt a rendőri intézkedésnek, őt csak testi kényszer alkalmazásával tudták megbilincselni.

Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott - írta korábban a rendőrség.

Az őrizetben lévő büntetett előéletű férfi beismerő vallomást tett, és azt is elismerte, hogy

a vezetés közben alkoholt, míg azt megelőzően kábítószert is fogyasztott.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában a Szegedi Járásbíróság még a pénteki nap folyamán dönt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×