eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Magyarországról csempészett fegyvereket keresnek

Magyarországról Romániába csempészett lőfegyvereket keres a román rendőrség: csütörtökön több mint száz helyszínen, Bukarestben és az ország 36 megyéjében tartottak házkutatást.

Az országos rendőr-főfelügyelőség (IGPR) közleménye szerint olyan rövid és hosszú csövű lőfegyvereket akarnak kivonni a feketekereskedelmi forgalomból, amelyek futárszolgálatok közreműködésével érkeztek az országba.

A román rendőrség júliusban kezdett nyomozni egy Magyarországon bejegyzett, online kereskedelmet folytató cég ügyében, amely futárszolgálat közreműködésével romániai magánszemélyeknek adott el speciális engedélyeztetést igénylő lőfegyvereket és lőszert, anélkül, hogy a vámhatóságoknak bejelentette volna a csomag tartalmát, és eleget tett volna a vonatkozó törvényi előírásoknak. Miután a küldemények átjutottak az országhatáron, Romániában több másik futárszolgálat segítségével szállították ki a címzettekhez a küldeményeket - tudatta az IGPR.

A bukaresti második kerületi ügyészség által irányított csütörtöki házkutatásokhoz több mint háromszáz rendőrt mozgósítottak országszerte. Az ügyben lőfegyverrel és lőszerrel történő visszaélés és minősített csempészés gyanújával indult eljárás.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×