eur:
393.1
usd:
367.2
bux:
0
2024. április 24. szerda György
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Taxis a talpán - Rázárta a kocsit a terroristára, így csak egy ember halt meg

Bizonyára egy sok halálos áldozattal járó támadást akadályozott meg David Perry, aki karcolásokkal megúszta az incidenst.

Mint az Infostart is megírta vasárnap, felrobbant egy autó Liverpoolban, egy férfi halálát és egy sebesülését okozva.

Hétfőre már sokkal többet tudni a liverpooli esetről, amely egy kórház előtt történt: a brit sajtó - és nyomán a 24.hu - egy hős taxisról ír. David Perry felvett egy utast, aki az anglikán katedrálishoz hajtatott - ahova egy megemlékezés miatt több ezer embert vártak -, ám a lezárások miatt később inkább a belváros felé kérte a fuvart, majd az érintett nőgyógyászati klinika parkolójában megállította a sofőrt. A taxis észlelte, hogy utasa valami világító dologgal babrál a kabátjában. Ekkor az utasára zárta az autót, ezt követően robbant a kocsi.

A taxis kisebb sérülésekkel megúszta, otthonában lábadozik.

A hirado.hu azt írta, egy vasárnap esti adománygyűjtésen, 8500 font (3,6 millió forint) gyűlt össze az önfeláldozó taxis számára.

A liverpooli rendőrség hétfőn terrorcselekménynek nevezte az eseményt, ám a terrorelhárítás egyelőre nem tudja, mi volt az indíték. Amit viszont igen, hogy az eddigi vizsgálat szerint rögtönzött kivitelezésű, házilag készített robbanószerkezet lépett működésbe, és valószínűsíthető, hogy a szerkezetet a taxi utasa állította össze.

Az indítékkal kapcsolatban a brit sajtó már találgat, a kórház közelében ugyanis épp a robbantás pillanataiban kezdődött egy brit háborús megemlékezés, de a robbantás és a megemlékezés közti összefüggést még nem tárták fel.

Megerősítést nyert ugyanakkor, hogy két liverpooli lakcímen három embert is őrizetbe vettek, és az egyik helyszínen "döntő jelentőséggel bíró" tárgyakat találtak.

Azt is vizsgálják most, hogy van-e még hasonló robbanószerkezet valahol, és hogy vannak-e ennek az ügynek további érintettjei.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×