eur:
393.82
usd:
369.24
bux:
65901.69
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Késsel rontott a főnökére és annak fiára, mert felmondtak neki

Emberölés kísérlete, valamint maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség.

Az ügy vádlottja egy 42 éves férfi, aki gépkocsivezetőként dolgozott egy cégnél. A cég tulajdonosa 2020. január 31-én a cég XXI. kerületi telephelyére hívta a vádlottat megbeszélésre, amelyen a sértett fia is jelen volt – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében. A megbeszélésen a tulajdonos közölte a vádlottal, hogy megszüntetik a munkaviszonyát, mivel többször megkárosította a céget. Ezzel egy időben felszólították, hogy adja le a nála lévő gépjármű kulcsát és papírjait.

A vádirat szerint a vádlott a közöltek hallatán indulatos lett, szitkozódva megfenyegette a sértettet, hogy

„megöli, elvágja a torkát”,

majd a farzsebéből előrántott egy kést, és azzal szemből, fentről lefelé irányuló mozdulattal, a sértett nyaka felé szúrt. A sértett fia időben észlelte a vádlott támadó mozdulatát, és édesapját védve, egyik kezével a kés felé nyúlt, aminek pengéje ezáltal az ő kezét vágta meg, és nem az apja nyakát érte.

Ezután a sértett fia a másik kezével megfogta a vádlott csuklóját, és rákiáltott, hogy dobja el a kést, aminek azonban a vádlott nem tett eleget, hanem a kést beleszúrta a férfi kézfejébe. A sértett fia ezután ellökte magától a vádlottat, majd édesapjával együtt elhátráltak, és a telephelyet őrző biztonsági őr bódéjához futottak, miközben segítségért kiáltottak. A biztonsági őr által értesített rendőrök elfogták a vádlottat.

A fiatal férfinak a kézfejét ért szúrás csontszilánkos törést okozott, amelynek következtében két ujját érintően is érzéskiesés, mint maradandó fogyatékosság állapítható meg. A cég tulajdonosa ellen irányuló támadás módja, ereje, eszköze, valamint a támadott testtájék pedig alkalmas volt arra, hogy a vádlott neki életveszélyes vagy akár halálos sérülést okozzon, amelyet a sértett fiának közbelépése hárított el.

A Fővárosi Főügyészség a 42 éves férfival szemben emberölés bűntett kísérlete, valamint maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoz a vádiratban.

Címlapról ajánljuk

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×