INFORÁDIÓ
2022. január 21. péntek
Ágnes

kés

felmondás

kamionsofőr

támadás

emberölés kísérlete

vádemelés

Késsel rontott a főnökére és annak fiára, mert felmondtak neki

Késsel rontott a főnökére és annak fiára, mert felmondtak neki

Infostart

Emberölés kísérlete, valamint maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség.

Az ügy vádlottja egy 42 éves férfi, aki gépkocsivezetőként dolgozott egy cégnél. A cég tulajdonosa 2020. január 31-én a cég XXI. kerületi telephelyére hívta a vádlottat megbeszélésre, amelyen a sértett fia is jelen volt – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében. A megbeszélésen a tulajdonos közölte a vádlottal, hogy megszüntetik a munkaviszonyát, mivel többször megkárosította a céget. Ezzel egy időben felszólították, hogy adja le a nála lévő gépjármű kulcsát és papírjait.

A vádirat szerint a vádlott a közöltek hallatán indulatos lett, szitkozódva megfenyegette a sértettet, hogy

„megöli, elvágja a torkát”,

majd a farzsebéből előrántott egy kést, és azzal szemből, fentről lefelé irányuló mozdulattal, a sértett nyaka felé szúrt. A sértett fia időben észlelte a vádlott támadó mozdulatát, és édesapját védve, egyik kezével a kés felé nyúlt, aminek pengéje ezáltal az ő kezét vágta meg, és nem az apja nyakát érte.

Ezután a sértett fia a másik kezével megfogta a vádlott csuklóját, és rákiáltott, hogy dobja el a kést, aminek azonban a vádlott nem tett eleget, hanem a kést beleszúrta a férfi kézfejébe. A sértett fia ezután ellökte magától a vádlottat, majd édesapjával együtt elhátráltak, és a telephelyet őrző biztonsági őr bódéjához futottak, miközben segítségért kiáltottak. A biztonsági őr által értesített rendőrök elfogták a vádlottat.

A fiatal férfinak a kézfejét ért szúrás csontszilánkos törést okozott, amelynek következtében két ujját érintően is érzéskiesés, mint maradandó fogyatékosság állapítható meg. A cég tulajdonosa ellen irányuló támadás módja, ereje, eszköze, valamint a támadott testtájék pedig alkalmas volt arra, hogy a vádlott neki életveszélyes vagy akár halálos sérülést okozzon, amelyet a sértett fiának közbelépése hárított el.

A Fővárosi Főügyészség a 42 éves férfival szemben emberölés bűntett kísérlete, valamint maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoz a vádiratban.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018