eur:
394.33
usd:
371.42
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Gyógyszertárnyi tablettát és sok illegális dohányárut találtak a rendőrök - fotók

Hónapokig "dolgoztak egy váci férfira", sikeres volt az akció, aztán csak sorolták, mint Gombóc Artúr a rajzfilmben (csak itt nem csokiról volt szó): piros bogyó, kék bogyó, zöld bogyó... bogyó a házban, a garázsban, a kocsiban...

Zöld bogyók, kék bogyók, piros bogyók, potencianövelők, tasakok, mérlegek, és temérdek cigaretta töltötte ki azt a tárolót, autót és lakást, amelyet a Pest megyei felderítők ürítettek ki egy rajtaütés alkalmával.

Az eredményekről a Budapest Környéki Törvényszék és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság számolt be.

A police.hu oldalon olvashatók szerint hónapok óta "dolgoztak" arra a 60 éves férfire a rendőrök, akiről az a hír járta, Vácon és környékén terít kábítószert. Végül 2021. augusztus 9-én akcióztak a rendőrök, az eredmény hozta az elvárásokat: K. László tartózkodási helyéről, tárolójából és autójától nem távoztak üres kézzel a nyomozók.

police.hu
police.hu
police.hu
police.hu
police.hu
police.hu
police.hu
police.hu
police.hu
police.hu
police.hu
police.hu

Kábítószergyanús anyagokra, és a porciózáshoz szükséges kellékekre, hamis gyógyszerekre kerültek bűnjelcímkék. A váci helyszínre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársait is meginvitálták, az ott talált 107.740 szál zárjegy nélküli dohányáru és a hozzá kapcsolható költségvetési csalás az ő hatáskörükbe tartozik.

K. László drogtesztje beszédesebbnek bizonyult nála, THC-re és kokainra pozitív eredményt hozott, ő azonban kihallgatásán nem tett vallomást, kérdésekre nem válaszolt.

A férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmény miatt indított eljárást.

A törvényszék szerint mivel a férfitól lefoglalt kábítószer mennyisége forgalmazói tevékenységre és vevőkörre utal, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával nehezítené a bizonyítást. Továbbá tekintettel a bűncselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés súlyosságára, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Így az ügyészi indítvány szerint indokolt a férfi a letartóztatása.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb szeptember 11-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés (bűnügyi felügyelet) elrendelése érdekében fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható - olvasható a törvényszéki közleményben.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×