eur:
393.54
usd:
364.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Ez történik a jog asztalánál, ha valaki autókat gyújtogat

Az ukrán állampolgárságú férfi karácsony előtt egy héttel "lendült akcióba".

Közveszélyokozás bűntette, rongálás és garázdaság vétsége miatt vádat emelt az ügyészség egy letartóztatásban lévő ukrán állampolgárságú férfi ellen, aki tavaly december 17-én több autót is felgyújtott Sárváron - közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Simon József megyei főügyész ismertette: a férfi először egy autószerelő-műhely előtt álló gépkocsit gyújtott fel ittasan, három órával később egy másik utcában parkoló autót gyújtott meg, amelyről a lángok átterjedtek a mellette parkoló járműre is.

A vádirat szerint a három megrongált autóban összesen 1,142 millió forintnyi kár keletkezett. Az ügyészség rámutatott arra is, hogy a vádlott cselekménye miatt veszélybe kerültek más vagyontárgyak, például a parkolóban lévő tizenegy személygépkocsi is.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottra börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×