eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Budapest, 2020. november 12.A Terrorelhárítási Központ (TEK) csapatszállító járműve Budapesten, a Bajcsy-Zsilinszky utcában 2020. november 12-én, késő este. A koronavírus-járvány második hulláma miatt november 11. óta este 8 és hajnali 5 óra között kijárási tilalom van érvényben Magyarországon.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Így tervezte a jövőt a letartóztatott magyar iszlamista

Újabb részletek derültek ki a vizsgálatról.

Nem ismerte be bűnösségét az a 21 éves férfi, akit terrorcselekmény elkövetésének szándékával gyanúsítanak - mindezt a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte.

A gyanúsított védőügyvédje a Telexnek nyilatkozva cáfolta, hogy robbanószerkezetet készítéséhez szükséges eszközöket találtak a házkutatásnál.

A gyanúsított részletes vallomást tett a kihallgatásán, de nem tett beismerő vallomást - mondta a 24.hu-nak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Az előkészületre vonatkozó kommunikációk tartalmát nem vitatta, a végrehajtásra vonatkozó tényleges szándékot viszont tagadta – mondta a szóvivő.

Bagoly Bettina arról is beszélt, hogy a kutatás során valóban nem foglalt le robbanóanyagot a TEK, azonban több elektronikus adathordozót elvittek, és az ezeken talált információk egyértelműen alátámasztották a terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúját.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×