eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársa lő egy AR-15 gépkarabéllyal a HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. kiskunfélegyházi gyárában tartott bemutatón 2020. november 6-án. A német-magyar ipari együttműködés révén a HM Arzenál Zrt.-nél folytatódik a bajor Unique Alpine AG mesterlövész- és vadászfegyvereinek gyártása.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Kecskeméti piarista diákként került Budapestre - egyre többet tudni az iszlamista fiatalról

Jó nevű ügyvéd V. Kende apja Kecskeméten, ő maga pedig csöndes, jó tanuló hírében állt a gimnáziumban.

Kecskeméten élt szüleivel a város gazdag részén az a 21 éves fiatal, V. Kende, akit a napokban iszlamista terrorizmus előkészületei miatt a Terrorelhárítási Központ "vadászott le".

A pénteki Blikk azt írja, édesapja jogász, hisz fia ártatlanságában

Egy ideig jogász édesapja védte, aki a Blikknek most csak annyit mondott, hisz ártatlanságában, kiállnak mellette.

V. Kende 2018-ban érettségizett a kecskeméti Piarista Gimnáziumban, diáktársai szorgalmas fiúként ismerték, de visszahúzódó volt. Egyik társa szerint "ő lett volna az utolsó", akiről a most történteket el tudná képzelni. Gimnázium után a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanult, és a TEK figyelt fel arra, hogy Instagram-oldalán már arab névvel szerepel (Hüsseyin Z. V.). Erről a Bors is ír, több muszlim szervezet oldalát is követte a fiatal.

A nyomozók most kapcsolatrendszere feltárásán dolgoznak, de a jelenlegi információk alapján "magányos elkövető" lehetett volna V. Kende, akivel kapcsolatban fontos lesz feltárni, hogy milyen vallási közösségben fordult meg, hol tért át az iszlámra, kiket vitt magával.

V. Kendét a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel, valamint robbanóanyaggal visszaéléssel megvalósított terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×