INFORÁDIÓ
2022. november 27. vasárnap
Virgil

v. kende

tek

robbantás

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársa lő egy AR-15 gépkarabéllyal a HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. kiskunfélegyházi gyárában tartott bemutatón 2020. november 6-án. A német-magyar ipari együttműködés révén a HM Arzenál Zrt.-nél folytatódik a bajor Unique Alpine AG mesterlövész- és vadászfegyvereinek gyártása.

Kecskeméti piarista diákként került Budapestre - egyre többet tudni az iszlamista fiatalról

Infostart

Jó nevű ügyvéd V. Kende apja Kecskeméten, ő maga pedig csöndes, jó tanuló hírében állt a gimnáziumban.

Kecskeméten élt szüleivel a város gazdag részén az a 21 éves fiatal, V. Kende, akit a napokban iszlamista terrorizmus előkészületei miatt a Terrorelhárítási Központ "vadászott le".

A pénteki Blikk azt írja, édesapja jogász, hisz fia ártatlanságában

Egy ideig jogász édesapja védte, aki a Blikknek most csak annyit mondott, hisz ártatlanságában, kiállnak mellette.

V. Kende 2018-ban érettségizett a kecskeméti Piarista Gimnáziumban, diáktársai szorgalmas fiúként ismerték, de visszahúzódó volt. Egyik társa szerint "ő lett volna az utolsó", akiről a most történteket el tudná képzelni. Gimnázium után a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanult, és a TEK figyelt fel arra, hogy Instagram-oldalán már arab névvel szerepel (Hüsseyin Z. V.). Erről a Bors is ír, több muszlim szervezet oldalát is követte a fiatal.

A nyomozók most kapcsolatrendszere feltárásán dolgoznak, de a jelenlegi információk alapján "magányos elkövető" lehetett volna V. Kende, akivel kapcsolatban fontos lesz feltárni, hogy milyen vallási közösségben fordult meg, hol tért át az iszlámra, kiket vitt magával.

V. Kendét a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel, valamint robbanóanyaggal visszaéléssel megvalósított terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018