eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: MAV Zrt.

Tapétavágó kés, ököl - hiába végeznék csak a munkájukat a MÁV-kalauzok

Jegyet kérnek vagy maszkot rakatnának fel, ez nem minden utasnak van ínyére, sőt, van, aki be is dühödik ettől. A rendőrségen landoló történetek.

Három jegyvizsgálót is bántalmaztak a vonatokon péntek és vasárnap között, egyiküket tapétavágóval vágták meg három helyen - közölte a MÁV-Start kedden.

A közlemény szerint péntek este egy Lajosmizséről a fővárosba tartó vonaton Dabas és Inárcs-Kakucs állomás között egy jeggyel nem rendelkező férfi a combján, a mellkasán és az arcán vágta meg a jegyvizsgálónőt, majd homlokon ütötte. A támadó elmenekült.

A fiatal sértettet kórházba szállították, az eset lelkileg súlyosan megviselte - írták. Hozzátették: az elkövetőt keresi a rendőrség, fantomképe a www.police.hu honlapon megtalálható.

Szombaton egy Debrecen felől Budapestre tartó vonaton a jegyvizsgáló többször is

hiába figyelmeztetett a kötelező maszkhasználatra

egy utast, ezért rendőri segítséget kért. A vonatot Albertirsa állomáson megállították, ekkor az utas megpróbálta megütni a vonatkísérőt, majd leköpte. A rendőrök leszállították a vonatról.

Vasárnap este egy Dunakeszi-Gyártelep és Rákospalota-Újpest között közlekedő vonaton egy menetjegy nélküli, botrányosan viselkedő utas keveredett szóváltásba egyik utastársával. Az intézkedő jegyvizsgálót verbálisan és fizikailag bántalmazta, majd leszállt a vonatról.

A jegyvizsgáló rehabilitációs szabadságot igényelt és kapott - közölték.

A MÁV-Start kiemelte, hogy az intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt években csökkent a vonatkísérőket elleni atrocitások száma: 2018-ban 123, 2019-ben 70, idén 47 esetben bántalmaztak jegyvizsgálót szolgálatteljesítés közben.

A MÁV-Start az év végéig további 66 testkamerát helyez üzembe a már meglévő 108 mellé - olvasható a közleményben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×