eur:
392.71
usd:
366.34
bux:
66745.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb ügyben kér börtönt az ügyészség a zuglói kokainos gázolóra

Se a kábítószerről, se a bódult állapotban vezetésről nem tudott lemondani a folyamatban lévő büntetőeljárása ellenére sem az a fiatal nő, aki halálra gázolt egy idős embert Zuglóban. Most az újabb drogos vezetés miatt küldené fogházba az ügyészség.

Vádat emelt a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség az ellen a 28 éves nő ellen, akit büntetőeljárása alatt 2019. szeptember 10-én ismét bódult állapotban vezetés közben állítottak meg a rendőrök. Az ügyészség közleménye szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróságra benyújtott vádiratban

letöltendő fogházbüntetést, valamint közügyektől eltiltást indítványozott

a nő ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt.

A vádirat szerint a vádlott, egy 28 éves nő 2019. szeptember 10-én a kora délutáni órákat megelőzően többféle kábítószert, amfetamint, kokaint, marihuánát és pszichotróp anyagot szerzett meg, amelyek egy jelentős részét elfogyasztotta. A nő ezen a napon a XIV. kerületben a vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyása alatt, bódult állapotban vezetett egy gépjárművet, amikor rendőri intézkedés alá vonták. A terhelt gépkocsijában még volt a korábban megszerzett kábítószerből.

A vádlott a cselekmény elkövetésének idején érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, mivel azt az ellene folyamatban lévő más büntetőeljárás befejezéséig – amelyben később öt évet meghaladó szabadságvesztésre ítélték – bevonták. Abban az ügyben azért emeltek vádat, mert a nő kábítószer hatása alatt elgázolt egy idős embert, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott egy szépségszalonba, ahol végül elfogták a rendőrök.

A korábbi elítélése miatt a vádlott jelenleg – a BV-be történő bevonulásáig – biztosítási intézkedés alatt áll, tartózkodási helyét nem hagyhatja el – írta az ügyészség.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×