eur:
394.33
usd:
370.26
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Rendőr helyszínel egy összetört személyautó mellett a XIV. kerületi Nagy Lajos király útján 2016. november 7-én, miután az autó eddig tisztázatlan körülmények halálra gázolt egy idős férfit a Füredi utcában.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Újra bedrogozva vezetett a zuglói kokainos gázoló

A 27 éves nőt korábban örökre eltiltottak a vezetéstől, miután bekokainozva halálra gázolt egy idős férfit Zuglóban három évvel ezelőtt.

T. Klára Petrát idén januárban ítélte 5 és fél év börtönre a Pesti Központi Bíróság, a vezetéstől örökre eltiltották. A 27 éves nő három éve a Füredi úton Audijával fékezés nélkül elgázolt egy idős férfit. Segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről, majd elment műszempillát csináltatni magának egy kozmetikai szalonba, ott tartóztatták le.

A bírósági ítélet szerint semmi nem gátolta a nőt abban, hogy észrevegye a járdáról az úttestre lépő 85 éves gyalogost, legfeljebb a kokain torzíthatta el az észlelését. A vádlott végig tagadta, hogy kokaint fogyasztott volna a baleset előtt, azt állította, hogy csak utána szívott fel két csík kokaint a szépségszalonban.

A 24.hu értesülései szerint még a bűnügyi felügyelet alatt is drogozott és kocsiba ült. A lakhelyelhagyási tilalom alatt álló nőt egy közúti ellenőrzés során kapták el a rendőrök szeptember elején Zuglóban, és az elvégzett gyorsteszt marihuána és amfetamin használatát mutatta ki. Ha a végleges szakértői vélemény is megerősíti a gyorsteszt eredményét, akkor ismét letartóztatásba helyezhetik a gázolót.

A Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, Rab Ferenc elmondta, az elsőfokon 5 és fél évre ítélt vádlott elleni eljárás másodfokon folyamatban van. Az elsőfokú bíróság a vádlottal szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el, azzal, hogy a vádlott Budapest közigazgatási területét nem hagyhatja el. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a bűnügyi felügyelet szabályainak szigorítását, a Fővárosi Törvényszék pedig ez alapján elrendelte, hogy a gázoló az általa lakott ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el. A bíróság döntése még nem végleges.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×