eur:
395.55
usd:
364.81
bux:
65532.38
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az FTC szurkolói a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott Ferencváros - Újpest mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. május 4-én. A már bajnok Ferencváros 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Börtönbüntetést kapott a Ferencváros egyik szurkolója a támadás miatt

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádja alapján tizennyolc személyt ítélt el a bíróság, egyikük végrehajtandó börtönbüntetést kapott.

A vádirat szerint a vádlottak a Ferencvárosi Torna Club futballszurkolói közösség tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017. november 04-én megrendezett FTC-DVSC férfi, NB1-es futballmérkőzésen.

A mérkőzés szünetében a vádlottak egy kb. harminc – ötven fős csoport tagjaként – miközben többen az arcukat különböző módon eltakarták – rátámadtak egy szurkolói csoport vezetőjére és egy tagjára.

A vád szerint a támadás oka az volt, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt árulásnak tekintették.

A két sértett férfit az egységes és szervezett csoport, köztük a vádlottak, kitartóan bántalmazta, ütötte, rúgta, egyiküket többször megtaposták.

Az egyik sértett ennek következtében könnyebb, a másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A súlyosan megsérült férfi esetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a vádlottakkal szemben – cselekvőségükhöz igazodóan –

aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pesti Központi kerületi Bíróságon.

A bíróság 2019. május 17. napján a férfiakat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és 17 vádlottat 10 hónaptól 1 év 10 hónapig terjedő, végrehajtásában 2, valamint 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, egyiküket pedig 1 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta őket az FTC részvételével megrendezésére kerülő sportrendezvények látogatásától

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség 3 munkanapon belül dönt a fellebbezés kérdésében - olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 09:04
×
×
×
×