INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

ügyészség

ferencváros

ultrák

verekedés

testi sértés

A korábbinál súlyosabb vád a garázda futballszurkolók ügyében

A korábbinál súlyosabb vád a garázda futballszurkolók ügyében

InfoRádió

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a napokban őrizetbe vett újabb gyanúsítottak közül további 9 személy vonatkozásában indítványozta a lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, valamint a sportrendezvények látogatásától való eltiltást.

A jelenlegi adatok alapján a gyanúsítottak a Ferencvárosi Torna Club futballszurkolói közösség tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017. november 04-én megrendezett FTC-DVSC férfi, NB1-es futballmérkőzésen.

A megalapozott gyanú szerint a mérkőzés szünetében a gyanúsítottak egy kb. 30-50 fős csoport tagjaként - többen az arcukat különböző módon eltakarva - rátámadtak a két sértett férfira, és őket bántalmazták, amelynek következtében az egyikük könnyebb, a másik sértett pedig súlyos sérüléseket szenvedett - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az időközben elkészült orvos szakértői vélemény megállapításai szerint,

a súlyosan megsérült férfi tekintetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt,

ennek elmaradása kizárólag a véletlennek köszönhető. Ennek megfelelően a korábbihoz képest súlyosabb minősítés állapítható meg, nevezetesen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntett kísérlete.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványával egyezően a bíróság a múlt héten az ügy korábbi két gyanúsítottja vonatkozásában lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a napokban újabb 18 gyanúsítottat hallgattak ki, akik közül összesen 10 személyt őrizetbe vettek.

A kerületi ügyészség az őrizetbe vett gyanúsítottak közül 9 személy vonatkozásában szintén lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére tett indítványt - nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával - mivel

a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyétől az ő esetükben is reálisan lehet tartani.

Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a kényszerintézkedés idejére tiltsa el őket bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától.

Az ügyészség egy szintén őrizetbe vett gyanúsított tekintetében a szabadlábra helyezés iránt intézkedett, miután az ő esetében semmilyen kényszerintézkedés elrendelésére nem látott alapot.

A kényszerintézkedés, illetve az ahhoz kapcsolódó korlátozások elrendelése kérdésében a bíróság a holnapi napon hoz döntést - írta a főügyészség. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018