eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A korábbinál súlyosabb vád a garázda futballszurkolók ügyében

A korábbinál súlyosabb vád a garázda futballszurkolók ügyében

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a napokban őrizetbe vett újabb gyanúsítottak közül további 9 személy vonatkozásában indítványozta a lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, valamint a sportrendezvények látogatásától való eltiltást.

A jelenlegi adatok alapján a gyanúsítottak a Ferencvárosi Torna Club futballszurkolói közösség tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017. november 04-én megrendezett FTC-DVSC férfi, NB1-es futballmérkőzésen.

A megalapozott gyanú szerint a mérkőzés szünetében a gyanúsítottak egy kb. 30-50 fős csoport tagjaként - többen az arcukat különböző módon eltakarva - rátámadtak a két sértett férfira, és őket bántalmazták, amelynek következtében az egyikük könnyebb, a másik sértett pedig súlyos sérüléseket szenvedett - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az időközben elkészült orvos szakértői vélemény megállapításai szerint,

a súlyosan megsérült férfi tekintetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt,

ennek elmaradása kizárólag a véletlennek köszönhető. Ennek megfelelően a korábbihoz képest súlyosabb minősítés állapítható meg, nevezetesen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntett kísérlete.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványával egyezően a bíróság a múlt héten az ügy korábbi két gyanúsítottja vonatkozásában lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a napokban újabb 18 gyanúsítottat hallgattak ki, akik közül összesen 10 személyt őrizetbe vettek.

A kerületi ügyészség az őrizetbe vett gyanúsítottak közül 9 személy vonatkozásában szintén lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére tett indítványt - nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával - mivel

a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyétől az ő esetükben is reálisan lehet tartani.

Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a kényszerintézkedés idejére tiltsa el őket bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától.

Az ügyészség egy szintén őrizetbe vett gyanúsított tekintetében a szabadlábra helyezés iránt intézkedett, miután az ő esetében semmilyen kényszerintézkedés elrendelésére nem látott alapot.

A kényszerintézkedés, illetve az ahhoz kapcsolódó korlátozások elrendelése kérdésében a bíróság a holnapi napon hoz döntést - írta a főügyészség. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×