eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Jozef Rohác hallgatja az ítéletet a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Az ügyészség nem akarja újratárgyalni a Prisztás-gyilkosságot

Nem talált új bizonyítékokat a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség, ezért megalapozatlannak tartja azokat a perújítási kérelmeket, amelyek a Prisztás Jószef meggyilkolása ügyében tett újabb vallomások nyomán nyújtottak be.

Megalapozatlannak tartja a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Prisztás József meggyilkolásáért jogerősen elítélt H. István perújítási kérelmét, ezért annak elutasítását kérik a Fővárosi Ítélőtáblától – tudta meg a Zoom.hu Csiha Gábortól, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivőjétől. Portik Tamás perújítási kérelmének elutasítását is indítványozták; Portik és védője H. István kérelméhez csatlakozva azzal az indokkal kezdeményezte ügye újratárgyalását, hogy ha nem H. István volt Prisztás gyilkosa, akkor nem lehetett Portik sem a felbujtója, márpedig Portikot felbujtóként ítélte el a bíróság a Prisztás-ügyben.

Az ügyészség mindkét elítélt ügyében megküldte az iratokat az ügyben döntésre jogosult Fővárosi Ítélőtáblának. A táblabíróság dönt arról, lesz-e a 20 évvel ez előtt gyilkosság ügyében újabb eljárás, vagy marad a 2016-ban kiszabott jogerős ítélet.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azért utasította el H. István perújítási kérelmét, mert álláspontja szerintaz indítványban nem találhatóak olyan új bizonyítékok, amelyek megkérdőjelezhetnék a 2016-ban kiszabott jogerős ítéletet.

H. István azt követően nyújtotta be perújítási kéremét, hogy a nyáron Jozef Rohác, akit a ’90-es években az alvilág első számú bérgyilkosaként emlegettek, és akit számos budapesti gyilkossággal hoztak összefüggésbe, a Fenyő-gyilkosságért és a nagy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantásért pedig már el is ítélték, magára vállalta a Prisztás-gyilkosságot.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×