eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Jozef Rohác hallgatja az ítéletet a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Jozef Roháč Szlovákiában sem szabadulhat soha

A szlovák Legfelsőbb Bíróság helyben hagyta a Specializált Büntetőbíróság tavaly áprilisi büntetését. A Budapesten raboskodó Rohác nem vett részt az ítélethirdetésen.

A szlovák Legfelsőbb Bíróság szenátusa hétfőn határozott Jozef Roháč ügyében a hazai maffiagyilkosságok kapcsán, és - mint a Paraméter.sk beszámolójából kiderül - északi szomszédunknál sem kapott enyhébb büntetést. Ezzel a fellebbviteli bíróság tulajdonképpen megerősítette a Specializált Büntetőbíróság tavaly áprilisban kirótt büntetését.

Roháč számolhatott ezzel, át sem szállították őt az ítélethirdetésre a magyar börtönből.

A budapesti Fővárosi Ítélőtábla tavaly májusban hirdette ki jogerős határozatát a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyében, Jozef Roháčot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélve.

Egy hónappal korábban hozta meg első fokú ítéletét a szlovák bíróság a Sýkora klán egykori maffiózói ellen, Roháč mellett akkor Róbert Lališ (Kýbel) és Ivan Cupper (Vincko) is életfogytiglant kapott első fokon, Martin Bihárit (Orosz) 23 évre ítélték, Alojz Kromka (Takarító) esetében pedig nem szabtak ki büntetést, mert már korábban életfogytos volt. A bűnszervezet tagjait 1998 és 1999 között elkövetett hat brutális gyilkossággal vádolták. Az áldozataik tulajdonképpen mind alvilági vagy vállalkozói körökből kerültek ki, így - a cikk szerint - lényegében leszámolásról volt szó: Eduard és Robert Dinič, Roman Deák, Alojz Házy, Daler Hlavačka, Miloš Piliar.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×