eur:
392.91
usd:
366.43
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Jozef Rohác hallgatja az ítéletet a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Portik Tamást védi a szlovák maffia bérgyilkosa

Perújítási kérelmet adnak be a Prisztás-gyilkosság megbízójaként elítélt volt energolos Portik Tamás védői, mert Jozef Rohác azt vallotta a rendőröknek, hogy 1996-ban ő ölte meg a milliárdos vállalkozót, Prisztás Józsefet.

Már harmadik alkalommal vallott Portik Tamás mellett kedden Jozef Rohác - értesült a Magyar Idők. A szlovák maffia bérgyilkosa beismerte a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozóinak, hogy ő maga ölte meg 1996-ban Prisztás József milliárdos vállalkozót, nem pedig Hatvani István, akit jogerősen elítéltek a gyilkosságért.

Rohác a lap információi szerint azt is hozzátette, hogy Jozef Hamala közvetítésével, dunaszerdahelyi orosz–ukrán körökből érkezett a megbízás, amit 10-15 ezer euróért teljesített. Ez utóbbi állítása nehezen ellenőrizhető, hiszen Hamalát – aki az Aranykéz utcai robbantásban Rohác tettestársa volt – a szlovák rendőrség gyanúja szerint éppen Rohác lőtte agyon és ásta el Brno közelében.

Vallomását Rohác a Hatvani perújítási kérelme nyomán elrendelt nyomozásban tette, és a PestiSrácok.hu értesülése szerint az elhangzottak alapján Portik Tamás védői is perújítási kérelmet fognak benyújtani.

Az Energol Rt. volt marketingigazgatóját a Prisztás-gyilkosság megbízójaként jogerősen 15 év fegyházra ítélték,

de jelenleg nem csak ezt a büntetését tölti, hanem azt a 13 évet is, amit az Aranykéz utcai robbantásban meghalt Boros Tamás meggyilkoltatásáért kapott.

Az olajos vállalkozó ügyvédei tavaly ősszel ebben az ügyben is perújrafelvételt kértek, méghozzá akkor is Jozef Rohác állítása alapján.

A bűnöző azt mondta a fegyházban Magyar Róbertnek, a Fekete Sereg néven ismert maffiacsoport életfogytiglani büntetését töltő vezérének, hogy a robbantás megbízója nem Portik volt, hanem az ukrán maffia, a robbantást pedig Jozef Hamala követte el.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×