eur:
392.55
usd:
365.52
bux:
66622.24
2024. április 26. péntek Ervin

Hirtelenjében kilenc bűncselekményt ismert be ez a nyakon csípett lakástolvaj

A helyszínen fogták el a rendőrök egy pécsi lakásbetörés elkövetőjét, majd további négy főt vettek őrizetbe, az öt férfi összesen kilenc bűncselekményt ismert be.

A rendőrség ügyeletére 2017. március 5-én 13 óra 25 perckor arról érkezett bejelentés, hogy Pécsett a Jászai Mari utcában egy ház kerítésén beugrott egy férfi. A rendőrök a helyszínen 14 órakor fogták el azt a 32 éves férfit, aki épp a betörés után akart kijönni a házból, amelyből érméket tulajdonított el. A rendőrök a férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök a bűncselekmény kapcsán további négy pécsi férfit is elfogtak, majd őket is őrizetbe vették. A lakhelyükön elfogott 48, 28, 24 és 35 éves pécsi férfiakat, valamint a Jászai Mari utcában tetten ért férfit összesen kilenc bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

A férfiak 2017. február 13-a és február 28- között pécsi ingatlanokba törtek be, és többségében készpénzt, ékszereket, karórákat és műszaki cikkeket loptak el. A házkutatások során a rendőrök mobiltelefonokat, SIM kártyákat, feszítő eszközöket, és egy személygépkocsit is lefoglaltak.

Az öt férfi ellen lopás bűntett, lopás vétség elkövetése, valamint lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×