eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Illegális fémtelepet számolt fel a NAV Halásztelken

Illegális fémtelepet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói Halásztelken, ahol 2 tonna fémet, valamint azt szállító teherautót is lefoglaltak - közölte a hatóság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Hajgató Péter közlése szerint a pénzügyőrök Halásztelken igazoltattak egy tehergépkocsit, ami rézzel bevont alumínium kábeleket szállított. A sofőr elmondása szerint egy volt TSZ területén is tárolt fémhulladékot, a helyszínen több mint 2 tonnányi különféle háztartási gép és egyéb eszközök alkatrészeit, fémhulladékát, valamint kerítéselemeket, elektronikai kábeleket és egy forgalomból kivont IFA teherautót is találtak.

A vizsgálat megállapította, hogy a telephely tulajdonosa nem rendelkezett engedéllyel a megtalált engedélyköteles fémhulladékok felvásárlására. Kiderült az is, hogy az ellenőrzött személy 2010-től mostanáig több mint 55 tonna fémet adott el különböző fémkereskedőnek.

A pénzügyőrök a mintegy 3 millió forint értékű fémet lefoglalták és fémkereskedelmi törvénysértés miatt eljárást indítottak. A NAV közlése szerint tízmillió forintot meghaladó bírságot szabhatnak ki.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×