eur:
389.72
usd:
362.72
bux:
68112.6
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Wieszt-ügy: Enyhítették a másod- és a harmadrendű vádlott büntetését

Enyhítette a korrupciós vádak, önkormányzati üzlethelyiségek eladásával kapcsolatban többmilliós csúszópénzek átvétele miatt indult Wieszt-ügy másod- és harmadrendű vádlottjainak büntetését a Fővárosi Ítélőtábla hétfőn kihirdetett másodfokú, jogerős döntésében. Wieszt János volt MSZP-s politikus elsőfokú ítéletét helyben hagyta a bíróság.

A Fővárosi Törvényszék a vádbeli, hét évvel ezelőtti, 2010 tavaszán nyilvánosságra került cselekmények miatt elsőfokon, idén januárban négy év börtönnel, 2 millió 200 ezer forint vagyonelkobzással és félmilliós pénzbüntetéssel sújtotta Wieszt János volt XI. kerületi szocialista politikust vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés miatt.

Wieszt két társát - ügyvédeket - befolyással üzérkedés miatt 2-2 év letöltendő börtönre, továbbá 8 millió 200 ezer, illetve 5 millió forint vagyonelkobzásra ítélte a törvényszék.

Az ügyészség súlyosítást, a védők új eljárást, illetve enyhítést kértek.

A Fővárosi Ítélőtábla hétfőn kihirdetett határozata annyiban megváltoztatta az elsőfokú döntést, hogy a másod- és harmadrendű vádlottak két-két éves szabadságvesztésének végrehajtását öt-öt évre felfüggesztette, továbbá e két vádlottnál eltörölte a közügyektől és a foglalkozástól eltiltást. Wieszt elsőfokú ítéletét helyben hagyta a tábla.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:41
×
×
×
×