INFORÁDIÓ
2022. július 4. hétfő
Ulrik

Hagyó-per - A vádlottak vallomásait ismertették a Kecskeméten újrakezdett tárgyaláson

InfoRádió / MTI

A vádlottak korábbi vallomásainak ismertetésével kezdődött újra a Hagyó-per tárgyalása kedden a Kecskeméti Törvényszéken.

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró az újrakezdett tárgyalássorozat első napján az ügy 15 vádlottja korábbi vallomásainak tartalmi kivonatát olvasta fel a Kecskeméti Törvényszéken. Kedden az érintettek közül Hagyó Miklós elsőrendű, Balogh Zsolt negyedrendű és Buday Tünde tizenötödrendű vádlott volt ott a tárgyaláson.

Az iratismertetés végén a bíró elmondta: a per következő tárgyalási napját szeptember 9-ére tűzték ki, amikor a korábban meghallgatott tanúk vallomásainak ismertetését kezdik meg, és a folytatást szeptember 11-ére tervezik - tette hozzá, jelezve, hogy várhatóan szeptemberben még négy napon tartanak tárgyalást a Hagyó-perben a Kecskeméti Törvényszéken.

A kiemelt büntetőügy Kecskemétre áthelyezéséről Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke döntött. Ez alapján 2012. június 13-án kezdte meg a bizonyítási eljárást Hadnagy Ibolya bírói tanácsa, majd a Kecskeméti Törvényszék 2013 decemberében illetékessége hiányát állapította meg, és az ügyet áttette a Fővárosi Törvényszékhez. A Magyar Nemzet május 13-án számolt be arról, hogy Kónya István, a Kúria elnökhelyettese közölte: a legfelsőbb bírói fórum döntése értelmében ismét a Kecskeméti Törvényszéknek kell tárgyalnia a Hagyó-pert.

A per újrakezdésére azért van szükség, mert kiemelt ügyekben a hatályos jogszabályok szerint nem telhet el három hónapnál hosszabb idő két tárgyalási nap között.

Hagyó Mikóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét és 14 társát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A vád szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig mintegy másfél milliárd forintos vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.

A volt szocialista főpolgármester-helyettest 2010. május 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, majd 2011 februárjától 2011 júniusáig házi őrizetben volt, azóta szabadlábon védekezhet.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018