eur:
394.63
usd:
371.87
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Tűz a jászberényi Ferences templomban

Tűz keletkezett pénteken röviddel éjfél előtt Jászberényben, a Ferences templomban; az épület belsejében padok lángoltak, és a tüzet kísérő füst a templom melletti idősek otthonára is átterjedt - közölte a Szolnok megyei katasztrófavédelmi igazgatóság központi ügyeletese.

Szabó János hadnagy tájékoztatása szerint a templomban olyan sűrű füst gomolygott, hogy a tűzoltók alig láttak felderítés és oltás közben. Ezért a helyi tűzoltók mellett nagykátai és hatvani egységeket is riasztottak a harmadik, kiemelt fokozatú káresethez.

A gyors beavatkozás ellenére több fapad teljesen porig égett. Ráadásul a füst átterjedt a szomszédos Szent Klára Idősek Otthonára, ahonnan emiatt a tűzoltók a nővérek segítségével az idős lakókat az épület másik szárnyába menekítették át. A gondozottak a tűzoltás és alapos szellőztetés után visszatérhettek a szobáikba.

A tűz keletkezésnek oka egyelőre ismeretlen, a helyszíni vizsgálatban a rendőrség is részt vesz.

A lángok abban a templomban csaptak fel, amelyben a héten az Egri Egyházmegye által botrányokozás miatt papi hivatásának gyakorlása alól felmentett plébános teljesített szolgálatot. Több hazai médiumban megjelent írás szerint a pap testi kapcsolatot tartott fenn egy melegpornó-filmekben szereplő férfivel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×