eur:
389.1
usd:
367.51
bux:
55875.33
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Nyitókép: Forrás: Twitter

400 kilós nőt szállítottak kórházba, falat, mennyezetet kellett hozzá bontani

Ki kellett szabadítani otthonából, néhány környékbeli utcát is lezártak.

Falat, mennyezetet megbontva tudtak csak kórházba szállítani a mentők egy 391 kilós nőt az északkelet-franciaországi Stenay településen.

Az amerikai nő, aki 20 éve él a belga és a luxemburgi határhoz közeli 2500 lelkes községben, korábban visszautasított minden orvosi segítséget, szerdán azonban kezelésre kellett vinni egy nancyi klinikára.

Az elszállításra szervezett akcióban, amelynek előkészületei hónapok óta tartottak, 40 különböző szakember vett részt, a művelethez Belgiumból kértek kölcsön egy extra méretű betegek szállítására használt speciális mentőautót.

A nő "kiszabadításához" le kellett bontani egy első emeleti falat, és lyukakat kellett fúrni az alsó szint mennyezetébe.

A pácienst végül egy hajdani földszinti fazekasműhely ablakán emelték ki a szabadba.

Az elszállításhoz le kellett zárni néhány környékbeli utcát is.

Franciaországban eddig még nem hajtottak végre ilyen bonyolult műveletet - közölte a Meuse megyei prefektúra.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Inflációs adatok érkeztek, így reagálnak a tőzsdék

Inflációs adatok érkeztek, így reagálnak a tőzsdék

Óvatos emelkedéssel kezdték az európai tőzsdék szeptember utolsó kereskedési napját, miután az amerikai indexek pluszban zártak csütörtökön, és az ázsiai részvénypiacokon is többnyire jó volt a hangulat hajnalban. A délelőtti eurózónás inflációs adatokat követően tovább emelkedtek az irányadó európai indexek, de délután még az Egyesült Államokból is érkezett inflációs statisztika. A magyar tőzsdén az OTP felfelé korrigál a tegnapi hír nélküli esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×