INFORÁDIÓ
2023. március 26. vasárnap
Emánuel

galambos lajos

lagzi lajcsi

bíróság

börtönbüntetés

Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én, miután a bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Döntés született: nincs mese, Galambos Lajosnak meg kell kezdenie a börtönbüntetését

Infostart

Elutasította a bíróság (művésznevén) Lagzi Lajcsi halasztási kérelmét, börtönbe kell mennie. Ezt szerda reggel közölte a Budapest Környéki Bíróság.

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2022. december 7. napján meghozott döntésében 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte Galambos Lajost, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények (áram- víz- és gázlopás) elkövetésével vádoltak.

A első fokon 2021. szeptember 15-én a Budaörsi Járásbíróság hirdetett ítéletet az ügyben. A másodfokú jogerős ítélet alapján Galambos Lajos elítéltnek 2023. február 15. napján kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetése letöltésére a BVOP felhívása alapján – idézi fel közleményében a Budapest Környéki Törvényszék.

A zenész védője útján 2023. január 30. napján kérelmet nyújtott be, amiben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért. A bíróság a végrehajtás megkezdésének a kérelem elbírálásig történő függőben tartása iránt intézkedett, ezért a terheltnek 2023. február 15. napján nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie.

A Budaörsi Járásbíróság, mint perbíróság a kérelmet azonban határidőben elbírálta és 2023. február 28. napján határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető. A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, de

ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018