eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én, miután a bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Életveszély miatt kérte börtönbüntetése halasztását Galambos Lajos

A zenész ügyvédje egyéves halasztást kért a bíróságtól, de döntés még nem született.

Halasztást kért és kapott a 3 év 6 hónapos börtönbüntetése megkezdése alól Galambos Lajos, ezért várták szerda hajnalban hiába a kecskeméti börtön bejáratánál. Csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszék közleményben tudatta, hogy a zenész január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kérte, és amíg nem bírálják ezt el, nem kell megkezdenie a szabadságvesztését.

A Blikk Galambos Lajos jogi képviselőjétől, Csontos Zsolttól megtudta, hogy halasztásra két évnél hosszabb börtönbüntetés esetén csak akkor van lehetőség, ha közvetlen életveszély áll fent az elítéltnél.

"A bíróság befogadta a kérelmet, majd úgy döntött, hogy függőben tartja az ítéletet, vagyis jelenleg nem terheli bevonulási kötelezettség az ügyfelemet" – mondta az ügyvéd, és hozzátette, igazságügyi szakértőt rendeltek ki, a véleménye alapján dönthet úgy a bíróság, hogy felfüggeszti a szabadságvesztés végrehajtását meghatározott időre. "Mi egyévnyi halasztást kértünk. Ez nem azt jelenti, hogy ennyit meg is ítél a bíróság: saját hatáskörben jelöli ki az időintervallumot, aminek letelte után felülvizsgálatra kell megjelennie az ügyfelemnek" – mondta.

A bulvárlap elérte Galambos Lajost is, aki nem a betegségéről és a gyógyulás esélyeiről beszélt, hanem a remélt jogorvoslatról.

"Ezzel a halasztással a harcomat nem adtam fel, továbbra is küzdök az igazamért. Perújítási kérelmet fogunk beadni, mert az az ítélet, ami született, nem fedi a valóságot" – mondta a zenész, akit december 7-én jogerősen három év hat hónap szabadságvesztésre, és négy év közügyektől eltiltásra ítéltek vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×