eur:
395.48
usd:
368.99
bux:
71846.88
2024. július 2. kedd Ottó
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én, miután a bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Döntött a bíróság: végleg eldőlt Galambos Lajos sorsa

Megszületett a jogerős döntés a börtönbüntetésre ítélt zenész halasztási kérelmének ügyében.

A Budapest Környéki Törvényszék a 24.hu megkeresésére közölte: a másodfokú bíróság helybenhagyta a döntést, azaz a zenésznek börtönbe kell vonulnia.

Galambos Lajost három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte tavaly decemberben a Budapest Környéki Törvényszék a gáz-, víz- és áramlopási ügye miatt. Február 15-én kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetésének letöltésére Kecskeméten, de január 30-án halasztási kérelmet nyújtott be, hogy később kezdhesse meg a büntetésének a letöltését az egészségi állapota miatt.

A Budaörsi Járásbíróság február 28-án hozott határozatában elutasította a halasztási kérelmet, mert nem volt törvényes oka. A zenész fellebbezett a döntés ellen, a másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék nem tartotta megalapozottnak a zenész halasztási kérelmét, ezért helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.

Galambos Lajosnak tehát börtönbe kell vonulnia.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×